PODRĘCZNIKI DO KLASY 1

 
 

I. Przedmioty ogólnokształcące:

1.Język polski:

Chmiel Małgorzata i inni, Ponad słowami 1 część 1.Język polski. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony.

Wydawnictwo Nowa Era

2.Język angielski:

Umińska Marta i inni,Focus1 second edition

Wydawnictwo :Pearson

3.Język niemiecki:

Komplet plus 1 (sam podręcznik)

Wydawnictwo Lektorklett

4.Biologia podstawowa:

Helmin A., Holeczek J., Biologia na czasie 1.Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.

Wydawnictwo Nowa Era

5.Biologia rozszerzona:

Guzik M. i inni , Biologia na czasie 1.Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony.

Wydawnictwo Nowa Era

6.Fizyka:

Lehman L., Wojewoda G., Fizyka 1 Nowa edycja. Zakres podstawowy.

Wydawnictwo WSiP

7.Chemia:

Hassa R. i inni, To jest chemia. Chemia ogólna i nieograniczona.

Wydawnictwo Nowa Era.

Wydawnictwo Operon.

8.Podstawy przedsiębiorczości:

Makieła Z., Rachwał T., Krok w biznes i zarządzanie.”

Wydawnictwo Nowa Era.

9.Geografia:

Malarz R., Więckowski M., Oblicza geografii 1. .Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.

Wydawnictwo Nowa Era.

10.Matematyka:

Antek M., Belka K., Grabowski P., Prosto do matury 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.

Wydawnictwo Nowa Era.

11. Informatyka:

Jochemczyk, Olędzka, Informatyka 1 Nowa edycja.  .Podręcznik do liceum i technikum Zakres podstawowy.

 Wydawnictwo WSiP.

12.Historia:

Pawlak M., Szweda A .,Poznać przeszłość1. Podręcznik do liceum i technikum Zakres podstawowy.

Wydawnictwo Nowa Era.

13. Edukacja dla bezpieczeństwa:

 

Jarosław Słoma, “Żyje i działam bezpiecznie” 

Podręcznik do edukacji dla bezpieczeństwa dla liceum ogólnokształcącego i technikum – Szkoła ponadpodstawowa

Wydawnictwo Nowa Era.

 

II. Przedmioty zawodowe:

Technik żywienia i usług gastronomicznych:

1.Kasperek A., Kondratowicz M., Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa. Nowa edycja. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia.

Wydawnictwo WSiP.

2.Namysłów I., Górska L., Procesy technologiczne w gastronomii. Nowa edycja. Zeszyt ćwiczeń do nauki technik żywienia i usług gastronomicznych cz.1.

Wydawnictwo WSiP.

3.Konarzewska M., Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowanie i wydawanie dań.HGT02 cz.1

Wydawnictwo WSiP.

 

Technik energetyk

Informacja podana będzie we wrześniu.

 

Technik reklamy:

1.Podstawy reklamy cz.1 i cz.2 .

Wydawnictwo EMPi2

2.Wykonywanie przekazu reklamowego cz.1 i cz.2 .Nowa edycja.

Wydawnictwo WSiP.

Technik architektury krajobrazu:

Architektura krajobrazu cz.1  i cz.2.Podstawy architektury krajobrazu .

Wydawnictwo Virdia

Architektura krajobrazu cz.4 i cz.5.Rośliny ozdobne

Wydawnictwo Hortpress

PODRĘCZNIKI DO KLASY 2

Podręczniki klasa II

 

To jest chemia 1 Chemia ogólna i nieorganiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy. Podręcznik ze zbiorem zadań

Romuald Hassa, Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod

Chemia

 

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja HGT.02. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Część 2

Małgorzata Konarzewska

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem i KPS

 

Focus Second Edition 2. Student’s Book + Digital Resources

Sue Kay, Vaughan Jones, Daniel Brayshaw, Marta Inglot, Bartosz Michałowski, Beata Trapnell, Dean Russell

Język angielski

 

Focus Second Edition 2. Student’s Book + Digital Resources

Sue Kay, Vaughan Jones, Daniel Brayshaw, Marta Inglot, Bartosz Michałowski, Beata Trapnell, Dean Russell

Język angielski rozszerzony

+ dodatkowe materiały od nauczyciela

Język angielski zawodowy, zeszyt ćwiczeń do zawodu technik reklamy PGF 07, PGF 08

Magdalena Prekiel

język angielski w działalności reklamowej

 

Język angielski zawodowy w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń

Rafał Sarna, Katarzyna Sarna

język angielski zawodowy

Technik żywienia i usług gastronomicznych. Technik usług kelnerskich

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz

Agnieszka Kasperek, Marzena Kondratowicz

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii

 

Zasady żywienia. Część 1 T.15.1

Dorota Czerwińska

Zasady żywienia

 

Oblicza geografii 2. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy

Tomasz Rachwał, Radosław Uliszak, Krzysztof Wiedermann, Paweł Kroh

Geografia

 

Krok w przedsiębiorczość. Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych

Zbigniew Makieła, Tomasz Rachwał

Podstawy przedsiębiorczości

 

Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń. Część 1. Przygotowanie i wydawanie dań HGT.02

Iwona Namysław, Lidia Górska

pracowania gastronomiczna -zajęcia praktyczne

 

Fizyka Klasa 2

Zakres podstawowy NOWA EDYCJA.

 

Opracowanie zbiorowe Wydawnictwo WSiP

Ludwik Lehman, Witold Polesiuk, Grzegorz F. Wojewoda

Fizyka

Ws

Testy przygotowujące do egzaminu kwalifikacji PGF.07 Wykonywanie przekazu reklamowego

Krzysztof Ciurka, Anna Samborska-Milewska, Maciej

pracownia przekazu reklamowego zp

 

Biologia na czasie 2 Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy

Anna Helmin, Jolanta Holeczek

Biologia

 

Prosto do matury 1 Podręcznik do matematyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy

praca zbiorowa

Matematyka

 

Matematyka Prosto do matury 2 Podręcznik do matematyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy

Maciej Antek, Krzysztof Belka, Piotr Grabowski

Matematyka

 

PODRĘCZNIKI DO KLASY 3

Lista podręczników do klasy III technik żywienia

Przedmiot

Podręcznik

Religia

Język polski

 

Język angielski

Focus Second Edition 3 Student’s Book + Digital Resources + materiały dodatkowe

Sue Kay, Vaughan Jones, Daniel Brayshaw, B. Michałowski, B. Trapnell, I. Michalak

wyd. Pearson

Język niemiecki

 

Historia

 

Matematyka

Prosto do matury 2 Podręcznik do matematyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy

Maciej Antek, Krzysztof Belka, Piotr Grabowski

Fizyka

Fizyka Klasa 3 Podręcznik Zakres podstawowy

Opracowanie zbiorowe WSIP

Chemia

To jest chemia 2. Chemia organiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy

Romuald Hassa, Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod  Nowa Era

Biologia

Biologia na czasie 2 Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy  Anna Helmin, Jolanta Holeczek 

Geografia

Oblicza geografii 2. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy

T. Rachwał, R. Uliszak, K. Wiedermann, P. Kroh     Nowa Era

Wychowanie fizyczne

Informatyka

Zajęcia z wychowawcą

Pracowania gastronomiczna -zajęcia praktyczne

Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń. Część 2. Przygotowanie i wydawanie dań HGT.02

Iwona Namysław, Lidia Górska,   WSIP

język angielski zawodowy

Język angielski zawodowy w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń   Rafał Sarna, Katarzyna Sarna WSIP

Zasady żywienia

Zasady żywienia. Część 1 T.15.1      Dorota Czerwińska  WSIP

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem i KPS

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja HGT.02. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Część 2          Małgorzata Konarzewska WSIP

Podstawy przedsiębiorczości

Krok w przedsiębiorczość. Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych            Zbigniew Makieła, Tomasz Rachwał Nowa ERA

organizacja produkcji gastronomicznej

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2 Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych      Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzywda WSIP

usługi gastronomiczne i catering

Usługi gastronomiczne. HGT.12. Podręcznik R. Szajna WSIP

List podręczników do klasy III technik architektury

Przedmiot

Podręcznik

Religia

Język polski

 

Język angielski

Focus Second Edition 3 Student’s Book + Digital Resources + materiały dodatkowe

Sue Kay, Vaughan Jones, Daniel Brayshaw, B. Michałowski, B. Trapnell, I. Michalak

wyd. Pearson

Język niemiecki

 

Historia

 

Matematyka

Prosto do matury 2 Podręcznik do matematyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy

Maciej Antek, Krzysztof Belka, Piotr Grabowski

Fizyka

Fizyka Klasa 3 Podręcznik Zakres podstawowy

Opracowanie zbiorowe WSPI

Chemia

To jest chemia 2. Chemia organiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy

Romuald Hassa, Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod  Nowa Era

Biologia

Biologia na czasie 2 Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy  Anna Helmin, Jolanta Holeczek 

Geografia

Oblicza geografii 2. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy

T. Rachwał, R. Uliszak, K. Wiedermann, P. Kroh     Nowa Era

Wychowanie fizyczne

Informatyka

Zajęcia z wychowawcą

język angielski zawodowy

Career Paths: Landscaping podręcznik 1-3  Stacey Underwood, Jenny Dooley

urządzanie i pielęgnacja roślinnych obiektów architektury krajobrazu i sztuka układania kwiatów

 

projektowanie roślinnych obiektów architektury krajobrazu

Architektura krajobrazu cz. 7 Projektowanie, urządzanie i pielęgnacja elementów roślinnych – Szkolnictwo zawodowe

Edyta Gadomska, Krzysztof Gadomski, Beata Fortuna-Antoszkiewicz, Anna Nizińska

rośliny ozdobne w architekturze krajobrazu

Architektura krajobrazu cz. 6 Rośliny ozdobne

Piotr Latocha

Podstawy przedsiębiorczości

Krok w przedsiębiorczość. Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych            Zbigniew Makieła, Tomasz Rachwał Nowa ERA

podstawy architektury krajobrazu

Architektura krajobrazu cz. 1 Podstawy architektury krajobrazu

Opracowanie zbiorowe

Przepisy ruchu drogowego T

 
Skip to content