PODRĘCZNIKI
WYKAZ PODRĘCZNIKÓW DO KLASY PIERWSZEJ W ROKU SZKOLNYM 2022/2023
I. Przedmioty ogólnokształcące:
1.Język polski:
Chmiel Małgorzata i inni, Ponad słowami 1 część 1.Język polski. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony.
Wydawnictwo Nowa Era
2.Język angielski:
Umińska Marta i inni,Focus1 second edition
Wydawnictwo :Pearson
3.Język niemiecki:
Direkt plus 1a,1b
Podręcznik plus ćwiczenia
Wydawnictwo LektorKlett
1a- pierwsze półrocze
1b- drugie półrocze
4.Biologia podstawowa:
Helmin A., Holeczek J., Biologia na czasie 1.Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.
Wydawnictwo Nowa Era
5.Biologia rozszerzona:
Guzik M. i inni , Biologia na czasie 1.Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony.
Wydawnictwo Nowa Era
6.Fizyka:
Lehman L., Wojewoda G., Fizyka 1 Nowa edycja. Zakres podstawowy.
Wydawnictwo WSiP
7.Chemia:
Hassa R. i inni, To jest chemia. Chemia ogólna i nieograniczona.
Wydawnictwo Nowa Era.
8.Muzyka:
Rykowska M., Szałko Z., Muzyka. Podręcznik klasa 1 .Liceum i technikum. Zakres podstawowy.
Wydawnictwo Operon.
9.Podstawy przedsiębiorczości:
Makieła Z., Rachwał T., Krok w przedsiębiorczość. Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych.
Wydawnictwo Nowa Era.
10.Geografia:
Malarz R., Więckowski M., Oblicza geografii 1. .Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.
Wydawnictwo Nowa Era.
11.Matematyka:
Antek M., Belka K., Grabowski P., Prosto do matury 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.
Wydawnictwo Nowa Era.
12. Informatyka:
Jochemczyk, Olędzka, Informatyka 1 Nowa edycja. .Podręcznik do liceum i technikum Zakres podstawowy.
Wydawnictwo WSiP.
13.Historia:
Pawlak M., Szweda A .,Poznać przeszłość1. Podręcznik do liceum i technikum Zakres podstawowy.
Wydawnictwo Nowa Era.
14.Edukacja dla bezpieczeństwa:
Jarosław Słoma, Żyje i działam bezpiecznie . Podręcznik do edukacji dla bezpieczeństwa dla liceum ogólnokształcącego i technikum – Szkoła ponadpodstawowa
Wydawnictwo Nowa Era.
II .Przedmioty zawodowe:
Technik żywienia i usług gastronomicznych:
1.Kasperek A., Kondratowicz M., Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa. Nowa edycja. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia.
Wydawnictwo WSiP.
2.Namysłów I., Górska L., Procesy technologiczne w gastronomii. Nowa edycja. Zeszyt ćwiczeń do nauki technik żywienia i usług gastronomicznych cz.1.
Wydawnictwo WSiP.
3.Konarzewska M., Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowanie i wydawanie dań.HGT02 cz.1
Wydawnictwo WSiP.
Technik reklamy:
1.Podstawy reklamy cz.1 i cz.2 .
Wydawnictwo EMPi2
2.Wykonywanie przekazu reklamowego cz.1 i cz.2 .Nowa edycja.
Wydawnictwo WSiP.
Technik architektury krajobrazu:
Architektura krajobrazu cz.1 i cz.2.Podstawy architektury krajobrazu .
Wydawnictwo Virdia
Architektura krajobrazu cz.4 i cz.5.Rośliny ozdobne
Wydawnictwo Hortpress