PODRĘCZNIKI
WYKAZ PODRĘCZNIKÓW DO KLASY PIERWSZEJ
W ROKU SZKOLNYM 2023/2024
I. Przedmioty ogólnokształcące:
1.Język polski:
Chmiel Małgorzata i inni, Ponad słowami 1 część 1.Język polski. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony.
Wydawnictwo Nowa Era
2.Język angielski:
Umińska Marta i inni,Focus1 second edition
Wydawnictwo :Pearson
3.Język niemiecki:
Direkt plus 1a,1b
Podręcznik plus ćwiczenia
Wydawnictwo LektorKlett
1a- pierwsze półrocze
1b- drugie półrocze
4.Biologia podstawowa:
Helmin A., Holeczek J., Biologia na czasie 1.Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.
Wydawnictwo Nowa Era
5.Biologia rozszerzona:
Guzik M. i inni , Biologia na czasie 1.Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony.
Wydawnictwo Nowa Era
6.Fizyka:
Lehman L., Wojewoda G., Fizyka 1 Nowa edycja. Zakres podstawowy.
Wydawnictwo WSiP
7.Chemia:
Hassa R. i inni, To jest chemia. Chemia ogólna i nieograniczona.
Wydawnictwo Nowa Era.
Wydawnictwo Operon.
8.Podstawy przedsiębiorczości:
Makieła Z., Rachwał T., Krok w biznes i zarządzanie.”
Wydawnictwo Nowa Era.
9.Geografia:
Malarz R., Więckowski M., Oblicza geografii 1. .Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.
Wydawnictwo Nowa Era.
10.Matematyka:
Antek M., Belka K., Grabowski P., Prosto do matury 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.
Wydawnictwo Nowa Era.
11. Informatyka:
Jochemczyk, Olędzka, Informatyka 1 Nowa edycja. .Podręcznik do liceum i technikum Zakres podstawowy.
Wydawnictwo WSiP.
12.Historia:
Pawlak M., Szweda A .,Poznać przeszłość1. Podręcznik do liceum i technikum Zakres podstawowy.
Wydawnictwo Nowa Era.
13. Edukacja dla bezpieczeństwa:
Jarosław Słoma, “Żyje i działam bezpiecznie”
Podręcznik do edukacji dla bezpieczeństwa dla liceum ogólnokształcącego i technikum – Szkoła ponadpodstawowa
Wydawnictwo Nowa Era.
II. Przedmioty zawodowe:
Technik żywienia i usług gastronomicznych:
1.Kasperek A., Kondratowicz M., Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa. Nowa edycja. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia.
Wydawnictwo WSiP.
2.Namysłów I., Górska L., Procesy technologiczne w gastronomii. Nowa edycja. Zeszyt ćwiczeń do nauki technik żywienia i usług gastronomicznych cz.1.
Wydawnictwo WSiP.
3.Konarzewska M., Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowanie i wydawanie dań.HGT02 cz.1
Wydawnictwo WSiP.
Technik energetyk
Informacja podana będzie we wrześniu.
Technik reklamy:
1.Podstawy reklamy cz.1 i cz.2 .
Wydawnictwo EMPi2
2.Wykonywanie przekazu reklamowego cz.1 i cz.2 .Nowa edycja.
Wydawnictwo WSiP.
Technik architektury krajobrazu:
Architektura krajobrazu cz.1 i cz.2.Podstawy architektury krajobrazu .
Wydawnictwo Virdia
Architektura krajobrazu cz.4 i cz.5.Rośliny ozdobne
Wydawnictwo Hortpress