PODRĘCZNIKI DO KLASY 1
I. Przedmioty ogólnokształcące:
1.Język polski:
Chmiel Małgorzata i inni, Ponad słowami 1 część 1.Język polski. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony.
Wydawnictwo Nowa Era
2.Język angielski:
Umińska Marta i inni,Focus1 second edition
Wydawnictwo :Pearson
3.Język niemiecki:
Komplet plus 1 (sam podręcznik)
Wydawnictwo Lektorklett
4.Biologia podstawowa:
Helmin A., Holeczek J., Biologia na czasie 1.Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.
Wydawnictwo Nowa Era
5.Biologia rozszerzona:
Guzik M. i inni , Biologia na czasie 1.Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony.
Wydawnictwo Nowa Era
6.Fizyka:
Lehman L., Wojewoda G., Fizyka 1 Nowa edycja. Zakres podstawowy.
Wydawnictwo WSiP
7.Chemia:
Hassa R. i inni, To jest chemia. Chemia ogólna i nieograniczona.
Wydawnictwo Nowa Era.
Wydawnictwo Operon.
8.Podstawy przedsiębiorczości:
Makieła Z., Rachwał T., Krok w biznes i zarządzanie.”
Wydawnictwo Nowa Era.
9.Geografia:
Malarz R., Więckowski M., Oblicza geografii 1. .Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.
Wydawnictwo Nowa Era.
10.Matematyka:
Antek M., Belka K., Grabowski P., Prosto do matury 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.
Wydawnictwo Nowa Era.
11. Informatyka:
Jochemczyk, Olędzka, Informatyka 1 Nowa edycja. .Podręcznik do liceum i technikum Zakres podstawowy.
Wydawnictwo WSiP.
12.Historia:
Pawlak M., Szweda A .,Poznać przeszłość1. Podręcznik do liceum i technikum Zakres podstawowy.
Wydawnictwo Nowa Era.
13. Edukacja dla bezpieczeństwa:
Jarosław Słoma, “Żyje i działam bezpiecznie”
Podręcznik do edukacji dla bezpieczeństwa dla liceum ogólnokształcącego i technikum – Szkoła ponadpodstawowa
Wydawnictwo Nowa Era.
II. Przedmioty zawodowe:
Technik żywienia i usług gastronomicznych:
1.Kasperek A., Kondratowicz M., Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa. Nowa edycja. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia.
Wydawnictwo WSiP.
2.Namysłów I., Górska L., Procesy technologiczne w gastronomii. Nowa edycja. Zeszyt ćwiczeń do nauki technik żywienia i usług gastronomicznych cz.1.
Wydawnictwo WSiP.
3.Konarzewska M., Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowanie i wydawanie dań.HGT02 cz.1
Wydawnictwo WSiP.
Technik energetyk
Informacja podana będzie we wrześniu.
Technik reklamy:
1.Podstawy reklamy cz.1 i cz.2 .
Wydawnictwo EMPi2
2.Wykonywanie przekazu reklamowego cz.1 i cz.2 .Nowa edycja.
Wydawnictwo WSiP.
Technik architektury krajobrazu:
Architektura krajobrazu cz.1 i cz.2.Podstawy architektury krajobrazu .
Wydawnictwo Virdia
Architektura krajobrazu cz.4 i cz.5.Rośliny ozdobne
Wydawnictwo Hortpress
PODRĘCZNIKI DO KLASY 2
Podręczniki klasa II
To jest chemia 1 Chemia ogólna i nieorganiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy. Podręcznik ze zbiorem zadań | Romuald Hassa, Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod | Chemia |
|
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja HGT.02. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Część 2 | Małgorzata Konarzewska | Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem i KPS |
|
Focus Second Edition 2. Student’s Book + Digital Resources | Sue Kay, Vaughan Jones, Daniel Brayshaw, Marta Inglot, Bartosz Michałowski, Beata Trapnell, Dean Russell | Język angielski |
|
Focus Second Edition 2. Student’s Book + Digital Resources | Sue Kay, Vaughan Jones, Daniel Brayshaw, Marta Inglot, Bartosz Michałowski, Beata Trapnell, Dean Russell | Język angielski rozszerzony | + dodatkowe materiały od nauczyciela |
Język angielski zawodowy, zeszyt ćwiczeń do zawodu technik reklamy PGF 07, PGF 08 | Magdalena Prekiel | język angielski w działalności reklamowej |
|
Język angielski zawodowy w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń | Rafał Sarna, Katarzyna Sarna | język angielski zawodowy | Technik żywienia i usług gastronomicznych. Technik usług kelnerskich |
Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz | Agnieszka Kasperek, Marzena Kondratowicz | Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii |
|
Zasady żywienia. Część 1 T.15.1 | Dorota Czerwińska | Zasady żywienia |
|
Oblicza geografii 2. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy | Tomasz Rachwał, Radosław Uliszak, Krzysztof Wiedermann, Paweł Kroh | Geografia |
|
Krok w przedsiębiorczość. Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych | Zbigniew Makieła, Tomasz Rachwał | Podstawy przedsiębiorczości |
|
Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń. Część 1. Przygotowanie i wydawanie dań HGT.02 | Iwona Namysław, Lidia Górska | pracowania gastronomiczna -zajęcia praktyczne |
|
Fizyka Klasa 2 Zakres podstawowy NOWA EDYCJA.
| Opracowanie zbiorowe Wydawnictwo WSiP Ludwik Lehman, Witold Polesiuk, Grzegorz F. Wojewoda | Fizyka | Ws |
Testy przygotowujące do egzaminu kwalifikacji PGF.07 Wykonywanie przekazu reklamowego | Krzysztof Ciurka, Anna Samborska-Milewska, Maciej | pracownia przekazu reklamowego zp |
|
Biologia na czasie 2 Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy | Anna Helmin, Jolanta Holeczek | Biologia |
|
Prosto do matury 1 Podręcznik do matematyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy | praca zbiorowa | Matematyka |
|
Matematyka Prosto do matury 2 Podręcznik do matematyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy | Maciej Antek, Krzysztof Belka, Piotr Grabowski | Matematyka |
|
PODRĘCZNIKI DO KLASY 3
Lista podręczników do klasy III technik żywienia
Przedmiot | Podręcznik |
Religia | – |
Język polski | |
Język angielski | Focus Second Edition 3 Student’s Book + Digital Resources + materiały dodatkowe Sue Kay, Vaughan Jones, Daniel Brayshaw, B. Michałowski, B. Trapnell, I. Michalak wyd. Pearson |
Język niemiecki | |
Historia | |
Matematyka | Prosto do matury 2 Podręcznik do matematyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy Maciej Antek, Krzysztof Belka, Piotr Grabowski |
Fizyka | Fizyka Klasa 3 Podręcznik Zakres podstawowy Opracowanie zbiorowe WSIP |
Chemia | To jest chemia 2. Chemia organiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy Romuald Hassa, Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod Nowa Era |
Biologia | Biologia na czasie 2 Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy Anna Helmin, Jolanta Holeczek |
Geografia | Oblicza geografii 2. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy T. Rachwał, R. Uliszak, K. Wiedermann, P. Kroh Nowa Era |
Wychowanie fizyczne | – |
Informatyka | – |
Zajęcia z wychowawcą | – |
Pracowania gastronomiczna -zajęcia praktyczne | Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń. Część 2. Przygotowanie i wydawanie dań HGT.02 Iwona Namysław, Lidia Górska, WSIP |
język angielski zawodowy | Język angielski zawodowy w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń Rafał Sarna, Katarzyna Sarna WSIP |
Zasady żywienia | Zasady żywienia. Część 1 T.15.1 Dorota Czerwińska WSIP |
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem i KPS | Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja HGT.02. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Część 2 Małgorzata Konarzewska WSIP |
Podstawy przedsiębiorczości | Krok w przedsiębiorczość. Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych Zbigniew Makieła, Tomasz Rachwał Nowa ERA |
organizacja produkcji gastronomicznej | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2 Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzywda WSIP |
usługi gastronomiczne i catering | Usługi gastronomiczne. HGT.12. Podręcznik R. Szajna WSIP |
List podręczników do klasy III technik architektury
Przedmiot | Podręcznik |
Religia | – |
Język polski | |
Język angielski | Focus Second Edition 3 Student’s Book + Digital Resources + materiały dodatkowe Sue Kay, Vaughan Jones, Daniel Brayshaw, B. Michałowski, B. Trapnell, I. Michalak wyd. Pearson |
Język niemiecki | |
Historia | |
Matematyka | Prosto do matury 2 Podręcznik do matematyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy Maciej Antek, Krzysztof Belka, Piotr Grabowski |
Fizyka | Fizyka Klasa 3 Podręcznik Zakres podstawowy Opracowanie zbiorowe WSPI |
Chemia | To jest chemia 2. Chemia organiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy Romuald Hassa, Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod Nowa Era |
Biologia | Biologia na czasie 2 Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy Anna Helmin, Jolanta Holeczek |
Geografia | Oblicza geografii 2. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy T. Rachwał, R. Uliszak, K. Wiedermann, P. Kroh Nowa Era |
Wychowanie fizyczne | – |
Informatyka | – |
Zajęcia z wychowawcą | – |
język angielski zawodowy | Career Paths: Landscaping podręcznik 1-3 Stacey Underwood, Jenny Dooley |
urządzanie i pielęgnacja roślinnych obiektów architektury krajobrazu i sztuka układania kwiatów | |
projektowanie roślinnych obiektów architektury krajobrazu | Architektura krajobrazu cz. 7 Projektowanie, urządzanie i pielęgnacja elementów roślinnych – Szkolnictwo zawodowe Edyta Gadomska, Krzysztof Gadomski, Beata Fortuna-Antoszkiewicz, Anna Nizińska |
rośliny ozdobne w architekturze krajobrazu | Architektura krajobrazu cz. 6 Rośliny ozdobne Piotr Latocha |
Podstawy przedsiębiorczości | Krok w przedsiębiorczość. Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych Zbigniew Makieła, Tomasz Rachwał Nowa ERA |
podstawy architektury krajobrazu | Architektura krajobrazu cz. 1 Podstawy architektury krajobrazu Opracowanie zbiorowe |
Przepisy ruchu drogowego T |