Tradycja w nowoczesnym wydaniu

 

28 listopada 2022 r. prof. Jolanta Walaszczyk i prof. Magdalena Śliwińska wzięły udział w szkoleniu p.t. „Ciasta kawiarniane” zorganizowanym przez Akademię Sweet Decor w Radzionkowie.

Warsztaty prowadziła Magdalena Komorowska.

Magdalena Komorowska jest laureatką wielu konkursów tortów okolicznościowych Expo Sweet, dwukrotną wicemistrzynią Polski wśród dekoratorów cukierniczych, oraz zdobywczynią nagrody publiczności. Ukończyła Akademię im. Jana Długosza w Częstochowie na wydziale Pedagogiczno-Artystycznym. Zdobyła dyplom z malarstwa w pracowni prof. Wernera Lubosa, dodatkowo dyplom z rysunku w pracowni prof. Jerzego Sztuki.

Z wykształcenia jest magistrem sztuki, z zamiłowania dekoratorem cukierniczym. W czasie wolnym maluje i rzeźbi.

W czasie warsztatów cukierniczych uczestniczki przygotowały po 4 ciasta:

– Sernik z wędzonym twarogiem i gruszką

– Męski torcik

– Tarta kokosowa

 

– Torcik bananowy

 

A jak wyszły nasze wypieki? Oceńcie sami. Co prawda zdjęcia nie oddają smaku, ale  przecież w pierwszej kolejności je się oczyma…

 Jolanta Walaszczyk

Skip to content