SZKOLENIE W AKADEMII SWEET DECOR

SZKOLENIE CANDY BAR
W dniu 8 listopada b.r. nauczyciele naszej szkoły: Magdalena Śliwińska i Jolanta Walaszczyk wzięli udział w szkoleniu
Candy Bar – Produkcja i Zasady Kompozycji
zorganizowanym przez Akademię Sweet Decor w Radzionkowie.
 
Prowadzącym szkolenie była Magdalena Komorowska, która jest laureatką wielu konkursów tortów okolicznościowych Expo Sweet, dwukrotną wicemistrzynią Polski wśród dekoratorów cukierniczych, oraz zdobywczynią nagrody publiczności.
Słodkie stoły, czyli candy bary to oryginalna atrakcja wielu imprez i przyjęć okolicznościowych łącząca smak najlepszych wyrobów cukierniczych z pięknymi, eleganckimi dekoracjami.
Program szkolenia składał się z 3 części:
1.Cześć teoretyczna
Cechy 3 stylów ekspozycji: rustykalny, glamour, industrialny
Zasady kompozycji
Dobór kolorystyki
Umowa o dzieło: zadatki i kaucje, planowanie ilości gotowych wyrobów, planowanie pracy- co może oferować Klientowi mała 1 lub 2 osobowa firma
Co wykorzystać do aranżacji – naczynia, meble, coś z niczego
2. Cześć praktyczna
Deserki w słoiczkach- również w wersji wegańskiej
Mini serniczki matcha z malinami
Kulki mocy ( wegańskie, bez cukru i glutenu)
Lemoniada mango- malina
Cupcakes czekoladowe z prostymi kwiatami z kremu
Mini tarty z masłem orzechowym i czekoladowym ganache
3. Wspólna aranżacja słodkiego stołu
Jolanta Walaszczyk